İstanbul'da da 22 Temmuz ve 5 Ağustos tarihlerinde, Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddia edilen polislere yönelik yasadışı dinleme suçlamasıyla düzenlenen ve 52 polisin tutuklandığı operasyonlarda, tutuklu 11 polis hakkında meslekten ihraç kararı çıktı.

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, "yasadışı dinleme ve kişisel verileri arşivleme" gerekçesiyle bazı Emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 71 polis hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Aralarında Emniyet Müdürü Ömer Köse, Özgür Açıkgöz ve Murat Çetiner'in de olduğu 11 polis "yasadışı dinleme ve kişisel bilgileri arşivleme" iddiasıyla meslekten ihraç edildi. 
 
Kurul, Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse, Özgür Açıkgöz ve Murat Çetiner'in de aralarında olduğu 11 polisin meslekten ihracına karar verirken 41 polis hakkında ise 16 ay kıdem durdurma cezası çıktı.

Yüksek Kurul, Emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Gökhan Orla, Kazım Aksoy, Hayati Başdağ ve Yurt Atayün'ün de dahil olduğu 15 polis hakkında da meslekten ihracın gerektiğine karar verdi. Ancak bu polisler, 'Devlet Memurları Kanunu' gereği suçun üzerinden iki yıl geçtiği için zamanaşımından dolayı ihraç edilemedi. 

Soruşturma kapsamındaki diğer polisler ise ceza almadı.