Islak imza Dursun Çiçek'in Yazdır E-posta
Güncel - Güncel
Pazartesi, 08 Şubat 2010 18:59

Adli Tıp Kurumu, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda ıslak imzası olduğu ileri sürülen Dursun Çiçek ile ilgili inceleme sonucunda 7’ye karşı 4 oyla “İmza Dursun Çiçek’e ait” sonucuna vardı.



İrticayla Mücadele Planı, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısıyla gündeme gelmişti. Belgede, AK Parti ve Fethullah Gülen cemaatini yıpratmak için yapılması gerekenler sıralanıyordu.

'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' adı altında bir çalışma yapıldığı belirtiliyordu.

Çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Albay Dursun Çiçek "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi'ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti.

Belgenin sahte olmasının anlaşılması üzerine, askeri savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Genelkurmay Başkanlığı, doğruluğu ortaya konulamayan belgeyi üretenler, sızdıranlar ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi kararlaştırmış ve "Sahte belge üretenler yargılansın" demişti.

Daha sonra tekrar tutuklanan Çiçek, ikinci kez serbest bırakılmıştı.

İrtica eylem planı, aylar sonra bir subayın savcılara gönderdiği "orijinal belge" ve beraberindeki ihbar mektubuyla tekrar gündeme gelmişti. Belgeyi gönderen subay, "Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek'in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini" yazmıştı.



 
''Ben Yaptım Oldu Mantığı Yanlıştır.''
''Ben Yaptım Oldu Mantığı  Yanlıştır.''Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Özbay...
Kar Laoparı Gaziosmanpaşa'daydı
“Kar Leoparı” unvanıyla tanınan AKUT’un kurucu başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Gazi...
Sarıgöl'de Şafak operasyonu
SARIGÖL’E ŞAFAKLA BİRLİKTE NARKOTİK BASKINI İstanbul polisi bu gece bir çok bölgede narkot...
Kemer Country 2010kış binicilik festivali
Kemer Golf & Country Club tarafından dördüncü kez düzenlenen 2010 Kış Binicilik Festivali ilk...
Defterdar sağlık ocağı açıldı
Eyüp Belediyesi, Defterdar’a sağlık ocağı açtı. Açılışa, Eyüp KaymakamıOsman Kaymak, ...
Tarihi doku yenileniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) bünyesinde Ey...
Bürge'ye TÜSİAD bilişim ödülü
Yıllardır büyük bir özveriyle sosyal,kültürel,ekonomi,bilişim ve siyasi alanlarda ki gerçek...
Kültür sanat etkinlikleri başladı
Bayrampaşa Belediyesi ‘ KÜLTÜR SANAT PRORAMI’ Şubat ayı etkinlikleri başladı. ...
Engeller paylaştıkça azalır
Bayrampaşa Belediyesi İlçe sınırları içerisinde yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşabil...
Cahit Altunay'dan Kaya'ya ziyaret
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bir süre önce Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odas...
Altunay'dan Çankırılılara ziyaret
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Çankırı Kamış Köyü Derneği’ni ziyaret etti Sul...
Engellilere tekerlekli sandalye
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede yaşayan 4 hastaya tekerlekli sandalye hediye e...
150 geçici işçi alınacak
Arnavutköy Kaymakamlığı, Arnavutköy Belediyesi ve İŞKUR’un ortaklaşa yaptıkları protokol...
Arnavutköy de Doğayı Zehirleyen 30 İşyeri Mühürlendi
Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zararlı metaller ve atık...
3. Köprü bağlantıları Arnavutköy'den gecek
Üçüncü köprü için üzerinde durulan güzergahların "Beykoz-Tarabya" ve "Sarıyer-Yuşa Tepes...

Hava Durumu



Anket

Kürt Açılımı Kimin İşine Yarar ?
 

Güncel

Stop
Play