Saddam sorguda neler söyledi? Yazdır E-posta
Güncel - Güncel
Perşembe, 02 Temmuz 2009 14:18
FBI, Saddm Hüseyin'in sorguda söylediklerini yayınladı. Saddam hiç lafı gevelemeden konuşmuş. Bin Ladin'e 'bağnaz' demiş!

Irak'ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in sorgulamaları sırasında söyledikleri açıklandı. FBI'ın dün açıklanan raporuna göre Saddam 20 kez sorgulandı. Kitle imha silahlarına sahip olduğu iddiasının sadece İran'a karşı bir blöf olduğunu söyledi, Bin Ladin'i ise "bağnaz" olarak niteledi ve "onunla hiç işim olmaz" dedi.

LAFI GEVELEMEDİ

Irak'ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in, ABD ajanları tarafından yapılan sorgulamaları sırasında bilinen tavrından taviz vermediği, sorulara doğrudan cevaplar verdiği, lafı eveleyip gevelemediği ortaya çıktı.

KİTLE İMHA SİLAHLARI İRAN'A KARŞI BLÖFTÜ

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) dün açıklanan raporunda, Saddam Hüseyin'in sorgulanması sırasında edinilen bilgilere değinildi ve Saddam'ın, İran'ı büyük bir tehdit olarak gördüğü, kitle imha silahı blöfünü kullanarak savunmasız görünmek istemediği belirtildi.

Rapora, "Saddam, düşmanlarına, özellikle İran'a karşı zayıf görünmemeleri gerektiğine inanıyordu" diye not düşen FBI ajanlarından George Piro, Irak'ın eski liderinin ülkesini, bölgedeki diğer ülkelerin tehdidi altında hissettiğini ve bu blöfü yaparak kendisini savunmak istediğini belirtti.

Saddam'ın, İran'a karşı zayıflığını göstermek yerine, nükleer silah denetçilerini ülkesine sokmayarak ABD'yi karşısına aldığına ve böylece işgale zemin hazırladığına işaret edilen raporda, Irak'ın eski liderinin, İran'ın, BM denetçileri sayesinde, Irak'a en büyük zararın nereden verilebileceği konusunda bilgilendirilebileceği kuşkusu duyduğu da ifade edildi.

BİN LADİN BAĞNAZIN TEKİ, ONUNLA İŞİM OLMAZ

Ulusal Güvenlik Arşivleri tarafından açıklanan rapora göre FBI ajanlarınca 20 kez resmi sorgulamaya tabi tutulan Saddam Hüseyin, Usame Bin Ladin ile bağlantısı olduğu iddialarını reddetti ve El Kaide liderini "bağnaz" olarak nitelendirdi. Saddam'ın Bin Ladin için "Bağnazın teki. Onunla hiç işim olmaz" dediği kayıtlara girmiş.

İSRAİL HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ

Saddam, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında, İsrail hedeflerine SCUD füzeleriyle saldırılmasının sorumluluğunu üstlendi ve Arapların tüm sorunlarının nedenini, İsrail ile bu ülkenin ABD üzerindeki etkisine bağladı.

Yakalandıktan sonra yargılanan ve insanlığa karşı işlediği suçlardan ölüm cezasına çarptırılan Saddam, Aralık 2006'da idam edilmişti.

ABD'nin, Barack Obama'dan bir önceki başkanı George Bush, 2003 yılında, nükleer silah sahibi olduğunu ileri sürerek Irak'ı işgal etmiş, ancak işgalin ardından bu ülkede nükleer silah olmadığı ortaya çıkmıştı.



 
''Ben Yaptım Oldu Mantığı Yanlıştır.''
''Ben Yaptım Oldu Mantığı  Yanlıştır.''Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Özbay...
Kar Laoparı Gaziosmanpaşa'daydı
“Kar Leoparı” unvanıyla tanınan AKUT’un kurucu başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Gazi...
Sarıgöl'de Şafak operasyonu
SARIGÖL’E ŞAFAKLA BİRLİKTE NARKOTİK BASKINI İstanbul polisi bu gece bir çok bölgede narkot...
Kemer Country 2010kış binicilik festivali
Kemer Golf & Country Club tarafından dördüncü kez düzenlenen 2010 Kış Binicilik Festivali ilk...
Defterdar sağlık ocağı açıldı
Eyüp Belediyesi, Defterdar’a sağlık ocağı açtı. Açılışa, Eyüp KaymakamıOsman Kaymak, ...
Tarihi doku yenileniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) bünyesinde Ey...
Bürge'ye TÜSİAD bilişim ödülü
Yıllardır büyük bir özveriyle sosyal,kültürel,ekonomi,bilişim ve siyasi alanlarda ki gerçek...
Kültür sanat etkinlikleri başladı
Bayrampaşa Belediyesi ‘ KÜLTÜR SANAT PRORAMI’ Şubat ayı etkinlikleri başladı. ...
Engeller paylaştıkça azalır
Bayrampaşa Belediyesi İlçe sınırları içerisinde yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşabil...
Cahit Altunay'dan Kaya'ya ziyaret
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bir süre önce Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odas...
Altunay'dan Çankırılılara ziyaret
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Çankırı Kamış Köyü Derneği’ni ziyaret etti Sul...
Engellilere tekerlekli sandalye
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede yaşayan 4 hastaya tekerlekli sandalye hediye e...
150 geçici işçi alınacak
Arnavutköy Kaymakamlığı, Arnavutköy Belediyesi ve İŞKUR’un ortaklaşa yaptıkları protokol...
Arnavutköy de Doğayı Zehirleyen 30 İşyeri Mühürlendi
Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zararlı metaller ve atık...
3. Köprü bağlantıları Arnavutköy'den gecek
Üçüncü köprü için üzerinde durulan güzergahların "Beykoz-Tarabya" ve "Sarıyer-Yuşa Tepes...

Hava Durumu



Anket

Kürt Açılımı Kimin İşine Yarar ?
 

Güncel

Stop
Play