CHP Gaziosmanpaşa ilçe siyasetinde ne oluyor?

Gaziosmanpaşa siyasetinde 1985 yılından 2014 yılına kadar yaklaşık otuz yıl siyasetin mutfağında bulundum.

DSP de ilçe başkanlığı,il yöneticiliği,il başkanlığı,DSP de bir yıl meclis üyeliği,CHP'de on yıl meclis üyeliği on yıl kesintisiz kesintisiz imar komisyonu üyeliği,sekiz yıl partinin grup sözcülüğünü yaptım.

Bu sürede 12 yıl ilçe başkanlığı yapmış,zaman zaman ters düştüğümüz veya ayrıştığımız,kavga ettiğimiz, barıştığımız, bu süreçte bize destek olan sn. Mehmet Polat'ada burada teşekkürü bir borç bilirim.

Kısacası otuz yıla yakın siyasetin sürekli mutfağında bulundum.

Son beş yıldır mutfakta yokum,üye olarak seyrediyorum.

 G.O.Paşa siyasetiyle ilgili uzun zamandır da yazı yazmadım.

Bu gün ilçe başkanlığını sn.Binali Dağdeviren yapıyor.

Son dört yıldır işim ve mesleğim gereği Silivri'deyim.

Zaman zaman ilçede bulunan arkadaşlarımla konuşuyorum veya bir araya geliyoruz sohbetler ediyoruz.

G.O.Paşa ne yapıyor, yaklaşan ilçe kongresinde ne olur diye soruyorum,değerlendirmeler yapıyoruz.

Geçmişte destek olduğumuz veya destek aldığımız arkadaşlarla görüşüyorum.

Şu an itibarıyla yürekli bir şekilde ''Ben adayım'' diye ortaya çıkan bir tane ilçe başkanı adayı görünmüyor.

Konuştuğumuz zaman ''Hele bir delegeler belli olsun'' diyenleri dinliyoruz.

Oysa ilçe başkanı adayıyım diyen aday adayı mahallerde gerekirse delege seçimlerinde kendi delege listesini yazar ve yarışa girer.

Yani ilçe başkanlığı adaylığını düşünen arkadaş, ilçe kongresinde ilçe başkanını ve kurulları seçecek olan dört yüz delegede irade koymalıdır.

Yani ''ben ilçe başkanı adayıyım'' diyerek mahallerde de delege seçimlerinde varım demesi gerekir.

Bu gün baktığımızda sn.Binali Dağdeviren'den başka bir aday görünmüyor.

Beş altı kişinin ismi dillendiriliyor,yazılıyor ama destekçileriyle bir açıklama yapmış, kamu oyuna mal olmuş bir aday henüz ortada yok.

İlçede görüştüğümüz ve gruplara yakın olmayan arkadaşlarımızda sn.B.Dağdeviren'i bir yönüyle başarılı buluyor.

''Partiyi il kongresinde çok iyi temsil etti, il yönetimine ve diğer kurullara il delegesi ve kurultay delegesi anlamında ilk defa ilçe bu kadar yüksek sayıda temsil edildi bunu da sn. B.Dağdeviren başardı'' diyenler var.

 Ayrıca ''partinin ekonomik sorunlarını çözdü, sosyal etkinliklerde çok iyi temsil etti'' diyenleri de duyuyorum.

Şu an itibarıyla ilçede tek aday sn. B.Dağdeviren görünüyor.

Eğer mahalle delege seçimlerine kadar yeni bir ilçe başkan adayı çıkmayacaksa, mahalle delege seçimlerinde ilçe başkanı sn.B.Dağdeviren ve yönetiminin  iradesi sonucunda dört yüz delege belirlenirse yeni çıkacak ilçe başkanı adayının hiç şansı olmayacağını da şimdiden söylemek isterim.

Ayrıca insanımız artık ilçe başkanlığında diplomaya, kariyere ve eğitime de bakmıyor.

Adayın halkla ilişkisi, sorunlara çözüm üretme yeteneği, insanları dinleme sabrı ve samimiyeti, herkesin derdine çare olma, çözüm üretme yeteneği olan insanlar daha çok üyenin gönlünde itibar görüyor.

Bundan olayı aday olacakların ''ben şuyum, buyum, burada eğitim yaptım, kariyerim bilmem ne'' diyerek aday olacaklarsa avuçlarının içini yalar bilsinler isterim.

Üye diyorki ''benimle ilgilendin mi,düğünüme, cenazeme geldin mi,hastalığımla ilgilendin mi,acıma sevincime ortak oldun mu, çocuklarımın işsizliğiyle ilgili samimi irade koydun mu'' üye bunlara bakıyor.

Üye ilgi ,alaka, sevgi bekliyor.

Bunu yapan siyasetçi yerelde ve ilçe siyasetinde söz sahibi oluyor.

Sonuç olarak G.O.Paşa siyasetinde şu anda tek isim görünüyor ve başka bir aday çıkmazsa B.Dağdeviren'le tek adayla kongreye gidilecek gibi görünüyor.

 Eğer, biraz evvel de söyledim gibi, partide ilçe başkanlığına aday olmayı düşünen arkadaşlarımız varsa şimdiden adaylığını açıklamalı ve mahalle delege seçimlerinde iradesini koymalı, kendi delege listesiyle mahalle yarışına girmelidir.

Son bir not il başkanı bu güne kadar gelen il başkanları içinde örgütlerin desteğini alan ve büyük bir sempatiyle destek gören sn.Canan Kaftancıoğlu'nun örgütler üzerinde çok büyük ağırlığı var, o ne derse, o kimi işaret ederse delege Canan hanımı takip edecektir.

Ne diyelim aday olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.