Van’ın Aşağı Çökek, Hocaali ve Hacıkas köyleri artık bizim de köyümüz’ sloganından hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi deprem sonrası düzenlenen toplantıda alınan kararların ilk adımını bayramda hayata geçirecek.



Belediyenin yola çıkarttığı 2 tır dolusu yardım paketinde köylerin başta barınma olmak üzere, ısınma, yiyecek, giyecek ve sağlık malzemeleri yer alıyor.

 GOP BELEDİYESİ BAYRAMIN İLK GÜNÜ VAN’DA

   Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Türk Milletinin acıları  ve sevinçleri ortak yaşamak gibi tüm dünyaya örnek olan bir hasleti olduğunu belirterek,’’ Bu bayramı Ak Parti İl Başkanlığının bize zimmetlediği 3 köyümüzde geçirirken bir nebzede olsun onların acılarına ortak olmayı hedefliyoruz. Bu köylerimizde üstümüze düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmekten büyük mutluluk duyacağız’’ dedi.

   Gaziosmanpaşa Belediyesi himayesine aldığı Van’ın Erçiş ilçesine bağlı Aşağı Çökek, Hocaali ve Hacıkas köylerini bayramda da yalnız bırakmayacak. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, beraberinde yardımcıları ve 35 kişiden oluşan bir ekiple Kurban Bayramı’nın ilk gününü depremzedelerle bölgede geçirecek. Köy ziyaretlerine iş adamları da katılırken, bayramın ilk günü depremzede vatandaşlarla birlikte bayram namazı kılınıp, bayramlaşma gerçekleştirilecek. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un köy çocuklarına çeşitli hediyeler vereceği bayramlaşma sonrasında köyün muhtarı ve ileri gelenleri ile beklentiler konusunda toplantılar yapılacak.Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri yapılan ilk Acil Koordinasyon Toplantısında üç köye yardımın hava koşulları göz önüne alınarak aç ayrı adımda gerçekleştirileceğini belirterek, ilk adımda planlanan köyde yaşayanların dışarıda barınmalarına olanak sağlayacak araç ve gereçler ile kışlık kıyafetler, kuru erzak, çeşitli ısınma gereçlerinin dağıtımının gerçekleştirileceğini belirttiler.

  Yetkililer ayrıca tüm köyün sağlık kontrolünden geçirilmesi için köyde kurulacak olan ‘Sağlık Birimi’nin de bayramın ilk gününden itibaren hizmete başlayacağını belirttiler. Söz konusu yardım malzemelerinin yer aldığı 2 Tır‘ın arife günü bölgeye ulaşmak üzere yola çıkartıldığını açıklayan Belediye yetkilileri ikinci adım olan  köyün eğitim,oyun alanı, hasarlı bina  onarımı ve ana sınıfı gibi inşaata yönelik uygulamaların da  2012 yılının ilk altı içinde gerçekleştirileceğini belirttiler.

  Ülke olarak,  birlik ve beraberliğin en canlı örneklerinin bu depremde yaşandığına dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol,  belediyemizin bütün üst düzey yönetim ekibi ve değerli çalışanlarımızla,  bu bayramı köylerimizde geçirmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gönül huzuru duyduklarını belirterek,’’ Depremzede köylerin belediyelere paylaştırılması son derece anlamlı bir uygulamadır. Ak Parti bu uygulamayla yapılan bütün çalışmaları daha somut olarak değerlendirme fırsatı bulacaktır.  Bizim sorumluluğumuzdaki üç köyde iş ve aş başta olmak üzere hayat eskisine dönene kadar elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Bu hedefe ulaşma yolunda önemli desteklerini esirgemeyen ilçemizin çok değerli işadamlarını da gönülden teşekkür ederim.  Artık Gaziosmanpaşa’mızın ilgisini her zaman üzerinde tutacağı artık 3 kardeş köyü vardır’’dedi.