Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz çoğu sahne, akıllı teknolojik ürünlerle yakında gerçeğe dönebilir.

Son olarak sektörün en göz alıcı ürünü Google Glass, bunun en çarpıcı örneklerinden biri.

Başbakan Erdoğan'ın da Silikon Vadisi ziyaretinde denediği Google Glass, akıllı teknolojilerde yeni bir çığır açacağa benziyor.

Gözlük, akıllı saat, nabız ölçen ayakkabılar gibi giyilebilir akıllı teknolojiler olarak nitelenen bu ürünlerin oluşturduğu sektör kısa sürede dev bir sektör olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Küresel bir finans şirketi olan Credit Suisse'in son yaptığı araştırmaya göre, giyilebilir teknolojiler 3 yıl içinde 50 milyar dolarlık bir sektör haline gelecek. Bu aslında şu anda hızla gelişen mobil teknolojilerin giyilebilir teknolojilere nasıl evrileceğinin de bir göstergesi.

Teknoloji baş döndüren hızıyla büyüye dursun arka planda yeni teknolojilerin yaratacağı yeni sorunlar tartışılmakta. Bu sorunların en başında da mahremiyet geliyor.

Özellikle Google Glass gözlüklerin fotoğraf ve video olarak veri toplama özellikleri mahremiyet tartışmalarının göbeğinde oturuyor. Google Glass, bulut depolama sayesinde bulunduğunuz çevreden sınırsız fotoğraf ve video çekimi yapmanızı sağlıyor. Üstelik çevrenizdeki insanların bundan haberi yokken. Bu da "gözlüğü kullanmayanların mahremiyetinin nasıl korunacağı" yönünde soruları beraberinde getiriyor.

ABD Kongresi bunun için harekete geçti bile. Kongre üyeleri, 14 Haziran’a kadar Google’dan ‘mahremiyet konusunda alacağı önlemler hakkında’ bilgi istedi.

Google'ın bu vereceği cevap ne olacak bilinmez ama her yeni teknolojiyle sınırların biraz daha ortadan kalktığına tanıklık ediyoruz