Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turanın büyük hedefi…

Sezercik filminin unutulmaz repliğini hepimiz hatırlarız “onbaşı olayım söz seni general yapacağım”

Gaziosmanpaşa belediyesi için Ak PARTİ meclis listeleri açıklandığında bu replik geldi aklıma ve kendimi gülmekten alıkoyamadım. Listenin kontenjan sırasının başında Giresun federasyonu başkanını gördüm ne alaka dedim, alakasız olan o kadar çok şey varda ilk aklıma şu takıldı “koca federasyon başkanının hedefi belediye meclis üyeliğiymiş vay beee ” bir Giresunlu olarak üzüldüm ama şaşırmadım.

Kaç dönemdir bakan yüzü göremeyen bu ilin en büyük Sivil toplum kuruluşunun bir numaralı ismi ilçe belediyesinde meclis üyeliği kovalıyorsa o ilden bakan değil “bakan” çıkar hangi bakan mı? Su akınca bakan! Görünen o ki federasyon başkanı kendini Generalken onbaşı yapmış, kulakların çınlasın Sezercik…

Oysa bana göre federasyon başkanı bütün ilçelerdeki tüm partiler üzerinde ağırlık koyarak “o ilçede” yaşayan hemşerilerini listelerin en iyi yerlerine taşımaya çalışır! Kaldı ki İstanbul’un demografik yapısı gereği Giresunluların ciddiye alınması kaçınılmaz bir gerçektir.

Yukarıda bahsettiğim husus işin sadece bir boyutu.

Diğer bir husus ise bir sivil toplum kuruluşunda her siyasi fikir ve görüşten insanlar mevcuttur ve başında bulunan kişinin de bir siyasi görüşü olması elbette doğaldır. Fakaaaat bir siyasi göreve talipseniz üzerinizden “STK gömleğini” çıkarmanız gerekir, aksi takdirde temsil ettiğiniz STK’nın bir siyasi görüşe mal edilmesine neden olursunuz! Ben şimdi Hasan beye soruyorum, Giresun federasyonunda ki göreviniz devam ediyor mu? İstifa edecek misiniz?

Yine soruyorum, size göre Gaziosmanpaşa da sizin yerinize listede yer alabilecek binlerce Giresunlu içinde basiretli, dirayetli eğitimli, GAZİOSMANPAŞALI bu işi yapabilecek bir başka isim bulamadınız da hiç alakanız olmadığı halde bu ilçede hem de konumunuza hiç uymayan bir göreve talip oldunuz?

Bu ilçede yaşayan Giresunlular size göre bu görevi yapmaktan aciz mi ki siz böyle bir görevi “adam mı var beni yazın” der gibi kabul ettiniz? Oysa bu ilçede doğmuş büyümüş, üstelik çok büyük bir sayısal nüfusa ve toplumsal nüfusa sahip başka Giresunlular varken aynı yere dışardan çakma modeli neden aday oldunuz? Bu hemşerilerinizin “BAŞKANI” olarak onları arayıp konuştunuz mu? Fikir ve düşüncelerini aldınız mı?

Ama tabi evet size göre buradaki Giresunlulardan hiçbir olmazmış ki siz kendinizi liste başı yapmışsınız. Geçen dönem sizin İŞGAL ettiğiniz yer dahil listede meclise girecek sırada toplam üç Giresunlu vardı. Oysa ben, kendi isminizi yazdırmak yerine Zeki KEMAL, Yavuz AYKUTOĞLU gibi ilçenin saygın ailelerinin fertlerinin isimlerinin yazılması için mücadele etmenizi beklerdim…

Koskoca Giresun federasyonu başkanı bu işe talipse bize düşen, bu semtin çocukları olmaya çamurdan hayaller kurmaya devam etmektir. Çünkü yolları çamurdu semtimizin ve biz çocuktuk, dört omuz gecekondumuzda ıslık çalardı rüzgar ve babamızın alın teri kaynardı sobamızda.

Biz yine Giresun Mahallesinden yürüyerek Taşlı tarlaya güveç yemeye, Küçükköyde ki yazlık sinemadan çıkıp eve kadar çekirdek çitletmeye, şafak pastanesinde dondurma yemeye, valide suyuna kadar bilyeli ile kaymaya, zengin sinemasında karate filmi izlemeye, beş yüz evlerde çarpışan arabaya binmeye velhasıl kelam TAŞLI TARLALI olmaya devam edeceğiz…

ORADAN KÜÇÜK GÖRÜNMEMİZİN SEBEBİ HİÇ BÜYÜMEMEMİZDİR…