ZONGULDAK’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 'Mustafa Kemal Atatürk ve Ulusal Egemenlik Yürüyüşü' düzenlendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, bazı siyasi parti temsilcileri, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar katıldı. İstasyon Caddesi’nde toplanan yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile yürümeye başladı. Fevkani Köprüsü’nden başlayan yürüyüş sırasında kalabalık, 'Atatürk’le birleş iktidara yerleş', 'Çocukların ölmediği 23 Nisanlar' yazılı dövizler taşırken, '‘Türkiye laiktir laik kalacak', 'Atatürk gençliği görev başında', 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüş, Gazipaşa Caddesi’ni takiben valilik önünde sona erdi. Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir, Atatürk’ün çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin bir ifadesi olarak 23 Nisan 1929’da bu özel günü çocuklara bayram olarak ilan ettiğini söyledi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın kabul ettiği tek lider olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından çocuklar, çeşitli oyunlar sergiledi.

DS,CT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)