Durmuş SEVİNDİK/KİLİMLİ(Zonguldak), () – ZONGULDAK'ta, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında ölen 30 madencinin ailelerinin acısı, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında su basması sonucu 18 işçinin mahsur kalmasıyla tazelendi. Faciada ölen 27 yaşındaki Sadık Kacakaya'nın annesi Sebahat Kocakaya, "Biz de 'evlatlarımız sağ çıkacak' diye bekledik, o günleri yaşadık. Yakın olsa gideceğim onların acısını paylaşmaya" diyerek gözyaşı döktü.
53 yaşındaki Sebahat ve 54 yaşındaki Satılmış Kocakaya çifti, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında ölen oğulları Sadık Kocakaya'nın mezarını ziyaret etti. Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken Sebahat Kocakaya, 4.5 yıl sonra Ermenek'teki madende 18 işçinin mahsur kalmasıyla aynı acıyı tekrar yaşadıklarını söyledi. Acılarının tazelendiğini anlatan Sebahat Kocakaya, şöyle konuştu:
"Televizyon açamıyorum. Hep o maden ocağını gösteriyorlar. Maden önünde bekleyen ailelerin acısı. 3-4 gün biz de 'evlatlarımız sağ çıkacak' diye bekledik ocak önünde, o günleri yaşadık. O günleri biz de gördük. Yakın olsa gideceğim onların acısını paylaşmaya."
Faciayla ilgili ceza davasının hala devam ettiğini belirten Sebahat Kocakaya, "Daha hiç hesabı sorulmadı. 'Hesabı sorulacak' diyorlar ama ben inanmıyorum. Sorulmasını istiyorum. Sağ gözüm görmez oldu ağlamaktan. Karaman’da su altında kalanlar için de 'hesabını soracağız' diyorlar. Bizimkilerin hesabı sorulmadı daha. Bizim evladımızın suçu neydi? 23 yaşında oğlum var. Ağabeyi öldüğünde okula gidiyordu. Şimdi işsiz. Şimdi onu nasıl göndereyim madene?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI