Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, kişilerin yaşlılığı başarıyla geçirebilmesi için toplumun ve devletin sorumlulukları olduğunu belirterek, "Devletimiz bu hususta hiçbir eksik bırakmayarak her tür ihtiyacı karşılamada masraftan kaçınmıyor" dedi.
Yaşlılar Haftası kapsamında Merkez Huzurevi'nde kalan yaşlıların bir bölümü, Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. Vali Kaban konuşmasında, "İnsanın bedeni yaşlanıyor ama ruhu hiç yaşlanmıyor. Hepimiz kaç yaşında olursak olalım genciz. Ruhumuz genç" diyerek espiri yaptı. Yaşlılığı başarıyla geçirebilmenin önemli olduğuna işaret eden Vali Kaban, şöyle konuştu:
"Yaşlılığı başarıyla geçirebilme hususunda her bireye görev düşüyor. Gençliğinde, orta yaşlılığında, ileriki yaşlarda kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Toplumun da devletin de bu konuda sorumlulukları var. Bugün şükürler olsun ki devletimiz bu hususta hiçbir eksik bırakmayarak her tür ihtiyacı karşılamada masraftan kaçınmıyor. Bunu da görüyoruz. Bu güzel bir şey. Dünyanın değişik toplumlarında maalesef bugün insan kavramına değer verilmediği gibi bunun bir uzantısı olarak yaşlılığın da değer görmediği ülkeler oluyor.  Yabancı kanallarda izliyoruz. Şükürler olsun ki ülkemiz bu manada hakikaten bir sosyal devlet projesi olarak yaşlılar hususunda başarıyla uygulamalar yapan zaman dilimi yaşıyor. Diliyoruz ki bu hep böyle olsun."

FOTOĞRAFLI