Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da HDP'nin, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 17'inci yıldönümü nedeniye yapacağı basın açıklaması öncesinde polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldığı yerde, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle kurulan seyyar tezgahta gül ve çiçekler satıldı.
14 Şubat Sevgililer Günü Batman'da, ilginç bir görüntü oluşturdu. Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıl dönümü nedeniyle HDP il binası önünde yapılacak basın açıklaması öncesi polis, zırhlı arçlarla sıkı güvenlik önlemi alırken, sevgililer gününü fırsat bilen çiçekçiler de aynı yerde kurduğu seyyar tezgahlarda, gül ve çiçek satmaya başladı. Zırhlı polis aracının yanında seyyar çiçekçi tezgahı kuran Yunus Yağma, 2 saat içerisinde 50 çiçek ve papatya demeti sattığını belirterek, "Hayat devam edilyor. Kavşakta zırhlı araçlar var ama yevmiyemin peşindeyim. Bugün iyi satış yaptığımızı düşünüyorum" dedi.
Sevgililer günü nedeniyle çiçekçiden gül alan Salim Tirki de, şiddet ve çatışmalı bir sürecin yaşandığını hatırlatarak, "Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve bugün sevgililer günü. Tek dileğimiz barış ve kardeşlik. Bu manzaradan çok sevdiklerimizi düşünüyoruz" diye konuştu.
Alınan sıkı güvenlik önlemlerini gören esnaf, sabah erken saatlerinde kepenk açmadı ancak öğlen saatlerine doğru herhangi bir olay olmaması üzerine işyerlerini açtı.

FOTOĞRAFLI