SURİYE'YE 3 TIR YARDIM MALZEMESİ
Denizli'de temaslarını sürdüren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yanında Ak Parti milletvekilleriyle birlikte bazı dernekleri ziyaret etti, Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ları için düzenlenen uğurlama törenine katıldı. İçinde bebek maması, giyim eşyası ve un bulunan 3 TIR, dualarla uğurlandı.
Suriye'den 10 milyon insanın göç ettiği görüşünü savunan Zeybekci, "Ecdadın bize emanet ettiği bu coğrafyada bizler, tarih boyunca zulüm görenlere sahip çıktık. Din kardeşi olsun olmasın, ecdadımız zulüm gören herkese kapısını açtı. İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerden kurtulmaya çalışanlara bu milletin evlatları sahip çıktı; kapılarını, evlerini, şehirlerini açtı" dedi.
Suriye'de huzurun sağlanacağı ve 2 milyon Suriyelinin ülkelerine döneceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden eleştiren Zeybekci, "Birisi çıktı, 'Suriyeliler, memleketlerine dönsün, evlerine dönsün' dedi, sonra kıvırmaya başladı. 'Ben öyle bir şey demedim' dedi. Küp içindekini sızdırır dışarıya. İçindeki belli, dışına o sızıyor. Allah korusun, iktidar olsalar Suriyeli kardeşlerimize ne yapacağını bugünden söylüyorsun. Allah sana öyle bir fırsat vermeyecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI