MUŞ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde dilencilik yapan Suriyeliler topladı. Özellikle çocukları ile birlikte dilencilik yapan kadınların üzerinden çıkan paralara el konuldu. Kabahatler Kanunu'na göre haklarında cezai işlem uygulanacak dilencilerin Osmaniye’deki kampa gönderileceği belirtildi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'nin çeşitli illerine gelen Suriyeli göçmenlerin çoğu geçimlerini dilencilik yaparak sağlıyor. Cadde ve sokaklarda duygu sömürüsünde bulunarak para toplamaya çalışan Suriyeliler yoğun şikayet üzerine zabıta tarafından toplandı. Yaklaşık 1 saat süren dilenci operasyonunda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 45 dilenci toplandı. Zabıtayı görüp kaçmak isteyenler kıskıvrak yakalandı. Zabıta ekipleri, dilenciler hakkında 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33'üncü maddesi uyarınca yasal ve cezai işlem uyguladıktan sonra üstlerinde çıkan paralara da el konuldu.
Zabıta Müdürlüğü, halkı rahatsız ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş kişiler ile ilgili olarak belediyenin 'Alo 153' numaralı hattını aranarak şikayette bulunmalarını istedi. Yetkililer, Suriyeli dilencilerin Osmaniye'deki göçmen kampına gönderileceğini açıkladı.

FOTOĞRAFLI