Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, her gelişinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine neden olan ve 'Yüzen ahır' olarak adlandırılan canlı hayvan gemisi, Çelebi Limanı’na yanaştı. Panama bandıralı Zein-1 adlı geminin taşıdığı besicilere dağıtılacak 6 bin 491 büyükbaş hayvanın tahliye işlemlerinin başlamasıyla kokunun daha da artması bekleniyor.  
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izniyle Türkiye’nin değişik bölgelerindeki besiciler için ithal edilen canlı hayvanların gümrük işlemlerinin yapıldığı Bandırma Çelebi Limanı’na Urguay’dan ithal edilen 6 bin 491 adet 4 aylık danayı taşıyan Panama bandıralı Zein-1 adlı geminin yanaşması tartışmalara neden oldu.
Geçen haziran ayında 9 bin 250 büyükbaş hayvanın tahliyesi sırasında Bandırma’yı kötü kokuların sarması tepkilere neden olmuştu. Kokuya tepki gösteren doktorlar maske takarak Çelebi Limanı önünde basın açıklaması yapmış, hava kalitesinin bozulmasından rahatsız olduklarını dile getiren Balıkesir Tabipler Odası Bandırma Temsilcisi Dr. Selim Panç , 150 bin nüfuslu kentin ahır gibi kokmaya başladığını ve kimsenin Bandırma’nın havasını kirletmeye hakkı olmadığını söylemişti.
Aynı durumun Zein-1’in 6 gün sürecek tahliye işlemleri sırasında yaşanması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI