HAKKARİ Üniversitesi'nde okuyan ve yurtta  kalan Cölemerg Öğrenci Derneği'ne (Cöder) bağlı bir grup üniversite öğrencisi, Yurt-Kur binası önünde nöbet tutan polislerin Kürtçe müzik dinleyen ve söyleyen öğrencileri tehdit ettiğini öne sürdü.
Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki 500 kız ve erkek öğrencinin barındığı Yurt-Kur'da kalan Cöder'e üye bir grup öğrenci, Yurt-Kur ile Özel Hatice Avcı Koleji arasında nöbet tutan özel harekat polisleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Baçın açıklaması öncesi Yurt binası önündeki yolda ateş yakan öğrneciler Kürtçe şarkılar söyleyip bir süre halay çekti. Daha sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Cöder'e üye Serhat Duman tarafından okundu. Duman, Yurt-Kur binası önünde nöbet tutan özel harekat polislerinin, bazı arkadaşlarının Kürtçe müzik seslendirdikleri ve dinledikleri gerekçesiyle tehdit edildiğini ileri sürerek şöyle konuştu:
"İlk olarak 24 Mayıs 2014 tarihinde Yurt önünde Kürtçe şarkı dinlediği gerekçesiyle öğrenci arkadaşlarımızın kafasına silah dayamış, tehdit edilmiş ve kadın arkadaşlara sözlü tacizde bulunulmuştur.Bu olaya ilişkin yaptığımız basın açıklaması ve bulunduğumuz tüm girişimlere rağmen sözde güvenlik güçlerinin tavır ve haraketlerinde herhangi bir değişiklik yaşanmamıştır. Tam tersine arkadaşlarımız üzerindeki baskılar daha da artmıştır.Son olarak 24 Eylül- 1 Ekim 2014 tarihlerinde Kürtçe şarkı söyledikleri ve dinledikleri gerekçesiyle öğrenci arkadaşlarımıza tekrardan silah doğrultularak küfürlü hakaretler edilmiş ve tehditlerde bulunulmuştur. Biz Colemerg Öğrenci Derneği (Coder) Hakkari Üniversitesi İnsiyatifi olarak öğrencilerimizin sahipsiz olmadığını  ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."
Hakkari Valisi, Hakkari Üniversitesi Rektörü, Emniyet Müdürü ve diğer yetkilileri göreve davet ettiklerini belirten Duman, aksi takdirde öğrencilere karşı geliştirilecek provakatif bir eylemden sorumlu olmayacaklarını dile getirdi. Yapılan basın açıklaması ardından öğrenciler, yurt önünde yaktıkları ateşin etrafında bir süre Kürtçe şarkı söyledikten sonra dağıldı. 

FOTOĞRAFLI