Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - RAMAZAN Bayramı tatilini Avrupa ülkelerinde  geçirmek isteyen vatandaşlar Edirne'de Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda 3, Pazarkule Sınır Kapısı'nda 2 kilometre, Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 1 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu.
Bayram tatillerini aileleriyle birlikte yurtdışında geçirmek için karayolunu tercih eden vatandaşlar otomobilleriyle Avrupa'ya açılan sınır kapılarında uzun kuyruk oluşturdu. Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na otomobiliyle gelen vatandaşlar 3 kilometre kuyruk oluştururken, yetkililer tatilcileri aynı ülkeye açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na yönlendirmesiyle bu kapıda kuyruk 2 kilometreyi buldu. Yurtdışına çıkış için Bulgaristan'a açılan sınır kapılarına yönlenen tatilciler ise Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 1 kilometre uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. 
Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte kuyrukta saatlerce beklemekten bunalanlar serinlemek için yol boyunda ağaç altına sığındı. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen bazı vatandaşlar da araçların içinde klimaları açarak serinlemeye çalıştı. Bayram tatillerini Yunanistan'da  geçirmek için İpsala Sınır Kapısı'nda 2 saat beklemelerinin ardından çıkış yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelen Refik  Karaköy, "Burada kuyrukta beklediğimizde araçları sayıyoruz. Kapıda 4 dakikada 1 araç geçiyor. Yaklaşık 1 saattir kuyrukta bekliyoruz. Önümüzde 41 araç var sınır kapısına girip Yunanistan tarafına geçmemiz yaklaşık 4 saatti bulur. Dönüşte de bu yoğunluğu yaşarken tatilimiz yollarda geçer ve 15 saat tatil yaparız"dedi. 
Yalova'dan tatilini yurtdışında ailesiyle geçirmek için Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 3 saattir çıkış yapmak için beklediğini belirten Erdal Yanardöner, "Sabah 6'dan beri yoldayız. İstanbul'dan yola çıktık İpsala'ya kadar her şey çok güzeldi. İpsala'da kilometrelerce trafik ve yol çalışması olduğundan çıkış yapamadık bizi bu  kapıya yönlendirdiler. Burada yaklaşık 3 saattir aç susuz bekliyoruz. Ne zaman çıkış yapacağımızı bilmiyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor, sanırım tatili burada geçireceğiz" diye konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri , Türk tarafında peronlarda geçişlerde sıkıntı olmadığını kuyruğunun, Yunanistan ve Bulgaristan gümrük çalışanlarının işlemlerinin yavaş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI