Osman BEKLEYEN-Yaşar KAPLAN-Orhan AŞAN / YÜKSEKOVA (Hakkari), ()-CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Grup Başkan Vekili Levent Gök ve beraberindeki 4 milletvekili Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde gezi ve incelemelerde bulundu. Bir vatandaş, sokakta dolaşıp esnaf ziyareti yapan CHP'lilerden ağlayarak barış istedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Grup Başkan Vekili Levent Gök, İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Gülay Yedekçi, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'dan oluşan CHP heyeti uçakla Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı'na geldi. Burada CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve partililer tarafından karşılanan CHP heyeti, ilk olarak CHP Yükeskova İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
İlçe başkanlığında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin acısını yaşadıklarını söyledi. Adana'daki olayın kader olmadığını belirten Gök, bu acı olayların ne zaman biteceğini sordu. Türkiye'de şu anda OHAL uygulandığını belirten Gök,"Türkiye haketmediği bir yerde. Türkiye demokraside daha iyiye gitmesi gerekirken şu anda hem dünyada hem de ülke içinde çok tartışılır bir ülke oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde darbeyi elimizin tersiyle ittik. Milli iradeye sahip çıktık. Tüm isteğimiz Türkiye'nin olağan bir rejimle yönetilmesiydi. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi dedikçe halkın yetkilerini kısan bir yönetim var" dedi.
SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİBİZ
Terörün giderek arttığına dikkat çeken Levent Gök, sorunların demokrasiyle çözülebileceğini söyledi. Gök,"Burası da Türkiye'nin diğer yerleriyle aynı olmalı. CHP olarak Türkiye'nin demokrasi ve insan haklarında daha ileriye gitmesi için çalışacağız. Ülkemize barış getirecek çözümler üretmeliyiz. Biz buralara daha çok gelip gideceğiz. Barış içinde konuşarak sorunları çözeceğiz. Bunu yapacak siyasi irade ve gücümüz var. Bunu elele vererek yapacağız. Sorunları çözmeye talibiz" dedi.
AĞLAYARAK KANI DURDURUN DEDİ
CHP heyeti daha sonra esnaf ziyaretine çıktı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemleri altında dolaşan CHP'lileri vatandaşlar yolda durdurarak uzun uzun sohbet etti. Bu sırada Grup Başkan Vekili Levent Gök'e ağlayarak sarılan 50 yaşındaki Ömer Balin, "Ne olur bu kanı durdurun. Her gün cenaze geliyor. Televizyonu izleyemiyoruz. Kardeş kanı akmasın. Barış istiyoruz"dedi.
MİLLETVEKİLİ CEP TELEFONUYLA KEŞİF YAPTI
Öte yandan İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel babası geçen yıl TOMA'nın altında kalarak hayatını kaybeden Hasan Han'ın oğlu Ekrem Han'ı dinledi. Olayı cep telefonuyla kaydeden ve olay yerinin keşfini yapan Milletvekili Adıgüzel'e babası ölen Han,"Babamı öldüren polise diğer polisler destek çıktı. Burada adalet, savcı, yok. Bu olayın kapıtılmasını istemiyoruz" dedi. Milletvekili Adıgüzel ise görüntüleri ilgili yerlere ileteceğini söyledi. CHP heyeti STK temsilcileriyle basına kapalı olarak görüştü.

FOTOĞRAFLI