YÜKSEKOVA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde DBP ve HDP'nin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, İç Güvenlik Paketi'nin yöresel kıyafet giymeyi de engellediği öne sürülerek yasa tasarısı protesto edildi. Protestoya katılan kadın ve erkekler yöresel kıyafetlerle yürüyüş yapıp halay çekti.
DBP İlçe binası önünde toplanan aralarında DBP İlçe Başkanı Evliya Alkan, HDP İlçe Başkanı Ferman Öztunç ve STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi sloganlar atarak HDP İlçe binası önüne geldi. Burada kalabalık adına açıklamayı Yüksekova Kent Meclisi Başkanı Şerafettin Dede yaptı. AK Parti hükümetinin iç güvenlik yasasından vazgeçmesi gerektiğini belirten Dede şunları söyledi:
"Bundan önce Kenan Evren de böyle bir yasa çıkartmıştı. Ama hiç bir şey elde etmedi. Dünya devletleri ilim, irfan, edebiyat ve teknoloji ile uğraşırken, AKP hükümeti ve başbakanı hala Kürtlerin kutsal kıyafetleriyle uğraşıyor. Dün PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu, barış ve özgürlük yolu gösterildi. İnanıyoruz kısa bir süre içerisinde Öcalan bu sefer mektupla değil, kendisi gelip bu halka seslenecek. Kürt halkı hiçbir oyuna gelmeyecektir. Kimse Kürtlerin kıyafetleriyle değerleriyle asla oynayamayacaktır." dedi.
Açıklamanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI