HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, Halkın Demokrasi Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ilçe örgütleri esnaf, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halka iftar yemeği verdi.
Düğün salonunda verilen yemeğe bir süre önce cezaevinden tahliye olan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan; HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi; DBP Hakkari İl Eş Başkanı Süleyman Kanat, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, esnaf STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. İftar programında yemek öncesi Kuran-ı Kerim okundu. 
Programda konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan; partisi tarafından organize edilen iftar yemeğine katılan misafirlere teşekkür etti. Ramazan ayının İslam tarihinde barışı simgeleyen bir ay olduğunu anlatan Akdoğan; şöyle dedi:
"Ramazan ayı barış ayıdır. Kavgaların son bulduğu, dargınların barıştığı bir aydır. Bugün İslam dini adına siyaset yaptığını söyleyenlere şu çağrıyı yapıyoruz. Bu din barış istiyor. Bu din kan istemiyor. Kürt halkı barış isteyen bir halktır. Barışsever olan halkımız üzerinde yaşadığımız bu toprakların herkese yeteceğini düşünüyor."

FOTOĞRFALI