Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - SURİYE'nin Haseke kentinde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen YPG'liler 'Civan Şiyar' kod adlı İsmail Dere, 'Kahramen Gever' kod adlı Seracettin Çelik ve 'Hevi Gever Marinos' kod adlı Songül Kurt'un cenazeleri Yüksekova'nın Orman Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkilileri tarafından dün teslim alınan ve bugün Yüksekova'ya getirilen YPG’li Dere, Çelik ve Kurt’un cenazeleri, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan köprüsü mevkiinde karşılandı. Cenaze uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezindeki Eski Kışla Mahallesi'nde bulunan Eski Merkez Camisi'ne getirildi. Camideki namazın ardından cenazeler, omzularda taşınarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Orman Mahallesindedki mezarlığa getirildi. HDP Şırnak Milletvekili ve Hakkari Milletvekili adayı Selma Irmak da kadın YPG'linin cenazesini bir süre taşıdı.
Cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari adayı Abdullah Zeydan, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli Esendere ve Büyükçiftlik Belediye başkanları, HDP ve DBP, Meya-Der, Kurdi-Der yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve ailleri katıldı. Cenazenin ilçeye getirilişi sırasında ise esnaf da kepenk kapattı. Orman Mahallesi'ndeki mezarlığına getirilen cenazeler burada toprağa verildi.
Cenaze töreninde Kürtçe konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Umut ediyorum ki bunlar son şehitlerimiz olsun, umut ediyoruz ki bu annelerin son gözyaşıları olsun. Şu an toprağa verdiğimiz şehitlerimiz bizi dinliyorlar duysun ki onların yolu bizim yolumuzdur. Onların gittiği yol bizim yolmuzdur asla o yoldan çıkmayacağımzı belitiyoruz. Onları hep gönlümüzde saklayacağız onlar Kürt özgrlük yolunda isimlerin altın harflerle yazdılar. Irmak, Kürler asla bitmeyecek onlar bu yolda şehit oldular. Ama onların yerine binlerce kişi gidecek. DAİŞ çatelerine karşı savaşan bu kahramanların yerine binlerce kişi yer alacak" dedi.

FOTOĞRAFLI