İSTANBUL- Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde arızalandı.

Bu sabah saat 11.55'te Ankara'dan çıkan Yüksek Hızlı Tren, saat 12.40'ta Eskişehir'e geldi. Başbakan ve bakanların da bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine helikopterler de havadan destek verdi. Eskişehir Garı'nda yapılan törenin ardından Yüksek Hızlı Tren saat 15.30'da İstanbul'a gitmek üzere yoluna devam etti.

İZMİT GİRİŞİNDE KALDI

Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı. Trende bir anda elektrik kesilince herkes şaşırdı.
Yetkililer, kısa süre sonra trenindeki arızanın katener seyir telinin kopmasının kaynaklandığını, kopan telin tamirinin ardından yola devam edileceğini açıkladı. Arızanın giderilmesi için çalışma yapılırken, Başbakan Erdoğan ve bakanlar trende beklerken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.
Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakınım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.