POLİSLER KUŞ UÇURTMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Derbent istasyonunu geçtikten sonra hat boyundaki katener seyir telleri kabloları koparmaya başladı. İzmit yakınlarına kadar bu şekilde gelen YHT, 42 Evler Mahallesi'nde durdu.
Trenin durmasıyla birlikte içinde bulunan teknik ekipler hemen tellerin kopmasına neden olan sorunu çözmek için çalışma başlattı. Ekipler yaklaşık 20 dakikada sorunu çözerken, Başbakan Erdoğan ve bakanların da içinde bulunduğu YHT'nin çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden de tüm motorize ekipler bu bölgeye sevkedildi. YHT yakınına kimse yaklaştırılmadı.

YHT'yi Ankara’dan itibaren takip eden askeri helikopterler de uçmaya devam ederek havadan güvenlik önlemi aldı. İzmit kent merkezinde de demiryolunun güneyinden geçen yan yol olan Salim Dervişoğlu Caddesi ulaşıma kapatıldı. Ekipler, kopmaya neden sorunu bulup düzelttikten sonra YHT yeniden hareket etti. YHT, geldiği  İzmit Garı’nda da durmadı.

ERDOĞAH YHT AÇILIŞINDA KONUŞTU

BAŞBAKAN EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA YÜKLENDİ

Arıza nedeniyle açılış gecimkince gerginlik yaşandı