YOZGAT'a askeri birlik getirilmesini isteyen bedensel engelli esnaf Davut Bayram, düzenlediği imza kampanyası sonucu kendisine destek veren 25 kişiyle birlikte Ankara'ya yürüyor. Yürüyüşün 5'inci gününde Kırıkkale'ye gelenler, Yozgat ekonomisinin canlanmasında önemli lokomotif görevi üstleneceğine inanılan askeri birlik istemini bugüne kadar farklı platformlarlda dile getirdiklerini belirtirken, sonufç alamamaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istediklerini belirtti.
Yozgat'ta yürüme engelli Davut Bayram tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan 'Yozgat Başkomutana Gidiyor' sloganıyla, bir grup Yozgatlı, 26 Ağustos'ta Ankara'ya gitmek üzere Cumhuriyet Meydanından yürüyüş başlattı. Yürüme engelli olduğu için akülü arabasıyla yola çıkan ve bir grup tarafından da desteklenen Davut Bayram, Yozgat'ta kişi başına düşen milli gelirin hak ettiği değerde ve gerektiği limite ulaşmadığını belirterek, şöyle dedi:
"26 Ağustos 2016 Cuma namazından sonra biz Cumhurbaşkanımıza Yozgat'ın içinde bulunduğu açlığı, yokluğu ve göçü, çektiğimiz hasreti Cumhurbaşkanımıza arz etmeye gidiyoruz. Biz Yozgat olarak perişanız. Bizim, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan insanların tamamı gibi, ülkenin sunmuş olduğu refah seviyesinden hakkımızı istemeye gidiyoruz. Biz canımızı verirken, öz evlat hak paylaşırken, üvey evlat gibi oluyoruz. Burada bir gelir dağılımı adaletsizliği söz konusu. Halkın en başında olan, halkın en başını temsil eden Cumhurbaşkanımıza, baş komutanımıza arz etmeye gidiyoruz."
5 günden yolda olduklarını belirten Davut Bayram, "130 kilometrelik bir yolu yürüyüp geldik. Çektiğimiz sıkıntıların hiçbir anlamı yok. Sızlanmadan geldik, ayaklarımız patladı, hiç önemli değil. Ankara'ya kadar Allah izin verirse Perşembe günü geleceğiz" diye konuştu. Başlatılan imza kampanyası sonucu imzalanan 6 bin 666 mektup, klasörler halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmek üzere gönderildiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI