BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, gezi amacıyla gittikleri Çanakkale’de dolaşırken yolda buldukları 10 bin doları sahibini bulamayınca polise teslim eden 4 öğrenci ödüllendirildi.
Orhangazi Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi geçen hafta gezi, tanıtım ve kardeş okul kulübü programı kapsamında okul müdür yardımcısı Salih Şahinoğlu’nun başkanlığında Çanakkale’ye gezi düzenledi. Geziye katılan 11’inci sınıf öğrencileri Ayşenur Öztürk, Selin Öztürk, Ceren Çetin ve Cansel Turan, yerde rulo halinde 10 bin dolar buldu. Durumu öğretmenlerine haber veren öğrenciler, çevrede parayı düşüren kişiyi aradı. Öğretmen ve öğrenciler daha sonra parayı Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürerek teslim etti.

OKUL İDARESİNDEN KUTLAMA VE AİLELERİNE PLAKET

Ayşenur Öztürk, Selin Öztürk, Ceren Çetin ve Cansel Turan’ın bu örnek davranışları ise karşılıksız kalmadı. Orhangazi Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Kuzu, dün okulda öğrencilerin ailelerini misafir etti.
Okul Müdürü Bilal Kuzu bu örnek yaklaşımlarından dolayı öğrencileri kutlayarak kendilerine onur belgesi takdim ederken, öğrencilerin ailelerini ise böyle öğrenciler yetiştirdikleri için plaketle ödüllendirdi.
Bu arada, öğrencilerin bulduğu 10 bin doların sahibinin daha sonra bulunduğu ve paranın verildiği kaydedildi.