ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve beraberindeki heyet, Çin'de düzenlenecek olan Şehirler Dostluk Konferansı'na katılmak üzere Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla Çin'in Guangzhou kentine gitti.

Çin yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükerşen, "Belediyeciliğin Oscar Ödül Töreni kabul edilen bu programa Eskişehir olarak davet edilmenin mutluluğu içindeyiz" dedi. 

Büyükerşen daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Dünyanın bir çok ülkesindeki belediyeler bu toplantıya katılıyor. Aynı zamanda konferansı tertipleyen Guanzhou şehrinin de kardeş şehirler ile ilişkilerini artıcı etkinlikleri var. Bu etkinliklerden kapsamında her sene çeşitli dallarda ödüller dağıtılıyor. Çeşitli konularda belediyelerin şehirlerine ve halkına yaptığı hizmetler konusundaki projeleri değerlendiriliyor ve bütün dünyada internet üzerinden hem de konferansa katılanların oylamalarıyla belirleniyor" dedi.

Eskişehir olarak proje kapsamında "Düşünce Değişikliğini Yap Şehrini Değiştir" adlı kategoride bulunacaklarını söyleyen Yılmaz Büyükerşen, ABD'den Boston, İsveç, Çin ve Kolombiya'dan belirlenen şehirlerle yarışacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI