Özgür ARSLAN / İstanbul, () - AHİLİK Haftası etkinlikleri başladı. İstanbul'da düzenlenen etkinlikte, İstanbul Kasket ve Şapka İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Demirbaş "Yılın Ahi Babası" seçildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 30 yıldır kutlanan Ahilik Haftası'nın bu yılki etkinliği Kapalıçarşı Beyazıt kapısındaki buluşma ile başladı. Ahilik Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Mazak'ın duyuruları ve Mehteran Bölüğü'nün marşlarıyla başlatılan yürüyüş, Kapalıçarşı içinden geçerek, Sultanahmet Meydanı'na kadar devam etti.

KAPALIÇARŞI'DA DUA EDİLDİ

Kapalıçarşı'nın içinden geçen kortej, bir ara çarşıda durarak dua etti. Duayı, Ahilik Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Mazak yaptırdı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yürüyüş, duanın ardından Sultanahmet Meydanı'na doğru devam etti.

"AHİLİK CEDDİ" KUŞANDI

Sultanahmet Meydanı'ndaki amfi tiyatroda gerçekleştirilen törende ise "Yılın Ahi Babası" seçilen İstanbul Kasket ve Şapka İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Demirbaş "Ahilik şeddi" kuşandı. 1 yıl boyunca "Ahi Baba" unvanını taşıyacak olan İsmail Demirbaş, 61 yıldır esnaflık yaptığını belirterek, “Dürüstlük. Doğru çalışmak. Güzel çalışmak. Ama çalışmak... Ben hep derim ki, çalışmak, çalışmak, çalışmak. Çalışan her şeyi başarır" dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz da, Ahiliğin Osmanlı döneminde oluşturulmuş bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, “Eline, diline, beline hakim olan bir başkanımızı Yılın Ahisi seçiyoruz. Onu çok inceliyoruz. Komisyonlar toplanıyor. Valilik'te toplantı oluyor. Bütün araştırması yapılıyor, ondan sonra şed kuşanıyor yılın Ahi Babası. Bugün esnaf ve sanatkârların bayramının birinci günü. Buradan esnafımızın Ahilik Bayramı'nı kutluyorum. Bizim esnafımız güleryüzlüdür. Kalbi açıktır. Eli açıktır. Biz de bunu yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.