AK Parti İzmir İl Başkanlığı, darbe girişiminin önlenmesinin ardından bir vatandaşın Başbakan Binali Yıldırım'ın soyadından esinlenerek kendi imkanlarıyla hazırladığı 'Yıldırım gibi çarptık' pankartını çoğaltarak, 'demokrasi nöbeti'nde İzmirliler'e dağıtacak.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyondan yaptığı ilk açıklamada, "Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Vatandaşlar şunu bilsin ki demokrasiye zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, vatandaşın milletin seçtiği, milletin iradesi ile iş başındadır. Bunun işbaşından gitmesi ancak milletin kararı ile olur bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar, en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Asla bu tip kalkışmalara pabuç bırakmayacağız. Asla bu ve buna benzer çılgınlıklara müsaade etmeyeceğimizi bilsinler" demişti.
Başbakan Yıldırım'ın bu sözleri üzerine binlerce vatandaş, durumun ne olduğunu anladı ve darbeye karşı durmak için yollara çıktı. 15 Temmuz'dan itibaren her akşam düzenlenen Demokrasi Nöbetleri'ne katılan vatandaşlar, desteklerini ilginç sloganlarla da ortaya koydu. Bunlardan biri de üzerinde 'Yıldırım gibi çarptık' pankartı oldu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, aynı zamanda İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım için bir vatandaşın kendi imkanlarıyla hazırladığı bu pankarttan yüzlerce adet yaptırılacak, nöbet tutanlara dağıtacak. Slogandan branda afiş de yaptırılarak Konak Meydanı'na asılacak.

FOTOĞRAFLI