Burhan CEYHAN/KOÇARLI (Aydın), () - AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde, üzerine yıldırım düşen ağaç evin üzerine devrildi. Hasarın meydana geldiği evden yara almadan çıkan 72 yaşındaki Aynur Çetinkaya uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı.
Dün saat 16.30 sıralarında aniden gök gürültülü sağanak yağmur başladı. Kısa bir süre sonra da 78 yaşındaki Mustafa Çetinkaya'ya aait evin bahçesinde 4 metre boyunda, yaklaşık 50 santimetre çapında gövde kalınlığına sahip ceviz ağacına yıldırım düştü. Yıldırımın kökünde söktüğü ağaç, aslen Trabzonlu olan üç çocuk babası Çetinkaya'nın evinin çatısı ile giriş kapısındaki üzeri sacla kaplı çardağın üzerine düştü. Olay anında evde bulunan Aynur Çetinkaya büyük korku yaşarken, şans eseri sadece hasar meydana gelmedi.
Yıldırımın düştüğünde evde sadece eşinin bulunduğunu belirten Mustafa Çetinkaya, "Ormanlık alana arılarıma bakmaya gitmiştim. Eve yıldırım düşmüş. Ormlanlık alanda telefonum çekmediği için eşim bana ulaşamamış. Dönüş yoluna çıktığımda oğlumdan telefon geldi. Evin bahçesindeki ağaca yıldırım düştüğünü, annesinin bana ulaşamadğıın söyledi. Telaşla eve gittim. Komşularla elektrik dağıtım şirketi AYDEM, itfaiye ve belediyeyi aradık. AYDEM, gelip, elektriği kesip, gitti. İtfaiye ise kendilerinin yapacağı bir şey olmadığını söyledi. Belediye ekipleri ise ağaç yaş olduğu için bir şey yapamayacalarını belirtip, yarın tekrar geleceklerini belirtip, ayrıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım bekliyoruz" dedi.
Yıldırımın düştüğü esnada evde bulunan Aynur Çetinkaya ise "Salonda oturuyordum. Bir anda bir gürültüyle ağacın kök kısmındaki topraklar havaya fırladı. Çok şiddetliydi halen daha o anki şoku yaşıyorum. Çok korktum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI