Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), () - DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nin içme suyunu sağlayan pompalardan birine girip elektrik akımına kapılan yılan, trafoda arızaya neden olunca, 6 mahallede su kesintisi yaşandı.
Buldan'ın Cumhuriyet, Yenimahalle, 4 Eylül, Kurtuluş, Gölbaşı ve Çarşı mahallerine iki gündür içme suyunun kimi yerlerde kesik olması, kimi yerlerde ise ara ara verilmesi vatandaşların tepkisini çekti. Bir grup vatandaş, şikayetlerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek, ilçeye su sağlayan pompaları dolaşıp incelemeye başladı. Grup, Tarakçı Mahallesi'ndeki pompanın arızalı olduğunu görünce içine baktı. Pompanın çalışmamasının nedeninin panoya giren bir yılan olduğu fark edildi. Panoda sigortaların olduğu bölüme girerek dolanan yılanın elektrik akımına kapılarak telef olduğu, kısa devreye neden olarak trafonun yanmasına yol açtığı ortaya çıktı.
Arızanın nedenini tespit eden Buldanlılar, durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) yetkililerine bildirip, bir an önce sorunun giderilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI