İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOPLU 18 yaşındaki Mehmet Enes Arıcı 2015-YGS Türkiye birincisi oldu. Bu sevincini ailesi ile birlikte yaşayan Arıcı, "Çok mutluyum, bana destek olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.
Ankara Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Emin Arıcı, 6 puan türünün 5'nden 500 puan alarak YGS Türkiye birincisi oldu. Sınav sonuçlarını öğrendiğinde sosyal paylaşım platformu twitterdan "Allah'ın şükürler olsun" mesajı atan Mehmet Enes Arıcı, sonuçları Sinop'ta yaşayan ailesinin yanında aldı. YGS 1,3,4,5,6 alanlarında Türkiye birincisi olan Arıcı, ilk yüze girmeyi beklediğini, birinciliğin sürpriz olduğunu belirtti. Mehmet Emin Arıcı, şunları söyledi:
"Sınava senenin başında hocalarımızla hazırladığımız plan ve programa uyarak çalıştım. Süreç boyunca da hocamızın verdiği ödevleri yaptım. Programın dışına çıkmamaya çalıştım. Sekizinci sınıfta da ful çekip birinci olmuştum. Ailem bu yoğun tempo boyunca beni sürekli desteklediler. Desteklerini eksik etmediler. Sınavda stres yapmam ama bu sınavda biraz heyecanlanmıştım. Çok mutluyum. Bana destek olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum."
Sınavdan beklemediği notu alamayan arkadaşları için de morallerini bozmamalarını söyleyen Arıcı, "Özellikle YGS'si kötü geçen arkadaşlar morallerini bozmasınlar. Çünkü ikinci sınavın etkisi daha fazla. O yüzden morallerini bozmadan hedefleri doğrultusunda özveriyle çalışsınlar. Hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam etsinler. Bende ikinci sınavda da aynı şekilde başarımı sürdürüp istediğim Tıp Fakültesi'ni kazanmak istiyorum" dedi.
Ev kadını anne Gülay Arıcı ile Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin Arıcı çocuklarının başarısından gurur duyduklarını ifade ederek, sonucun kendilerine sürpriz olmadığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI