Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - YEŞİLAY Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ve sigarayı bırakan vatandaşlara ödül verildi.
Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer ile yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve aileleri ile sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı. Tamer, tören öncesinde yaptığı konuşmada Yeşilay'ın aktivitelerini arttırdığını belirterek, "Yeşilay Cemiyeti son yıllarda büyük bir atılım yaptı. 1920 yılında kurulan cemiyetimiz bugün daha aktif bir rol üstlenmekte. Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay, özellikle gençlerin bu bağımlılıklardan kurtulması ve bu tür bağımlılıktan uzak durması için çaba sarf ediyor. Sigaradan yaşamını yitiren sayısı çok fazla. Sigara içmeyenler bile pasif içici durumunda olanların sayısı dahi çok fazla. Bağımlı birini bu illetten kurtarmak, hiç bağımlı olmayanları uzak tutmaktan daha pahalıya mal olan bir şey. Bu sebeple insanlarımızın duyarlı olarak özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza iyi örnek olmasını ve onları sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmasını istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sigarayı bırakan vatandaşlara ve Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve karikatür yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.

FOTOĞRAFLI