TOKAT'ta Türk Hava Kurumu (THK) mensupları, Yeşilırmak kenarında çekirdek kabuklarını yere atanları önlerine halı sererek çevreyi kirletmemeleri konusunda uyardı.
Tokat'ta THK tarafından, 'Havada, Karada, Suda Temizlik' başlığı kapsamında Yeşilırmak kenarında temizlik etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte farkındalık sağlanması amacıyla Belediye temizlik görevlileri de THK gönüllüleri ile birlikte çekirdek yiyip kabukları yere atanların önlerini süpürdü. Daha sonra THK gönüllüleri parkta çekirdek çitleyenlerin önlerine halı serdi. THK gönülleri çekirdek kabuğunu yere atanlara, insanların evlerinde çekirdek kabuklarını yere atmadığını hatırlatarak aynı hassasiyeti parklarda da göstermelerini istedi.
THK Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız, "Havaların ısınması ile parklar ve mesire alanlarına çıkan insanların sebep oldukları çevre kirliliğini de yine evlerindeki gibi kendilerinin gidermesi, temiz bulmak için temiz bırakılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. O yüzden de bankların önüne ve parklara halı ve kilim seriyoruz bu bir mesajdır. Çevremiz ve dünyamız evimizdir, lütfen temiz tutalım. Çevre temizliği, günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasındadır. Bu konuda önlemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve çevre örgütleri kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı, insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, barış içinde yaşamak için çevremizi temiz tutmalıyız. Bunun için çevre temizliğine hem kendimiz uymalı hem de başkalarını bu konuda uyarmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI