İSTANBUL'un Fethi'nin 563. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek Fetih Şöleni'ne katılmak isteyenler Yenikapı Miting alanına gelmeye başladı. Katılımcıların çantaları ve üzerleri arandıktan sonra miting alanına alındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda ambulanslarda hazır bekletiliyor. Öte yandan bazı katılımcılar da vapur ile alana geldi.

İSTANBUL'un fethinin 563. yıl dönümü kutlaması için geri sayım sürüyor. Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki kutlamada 9 bin polis görev yapıyor. "Fetih Şöleni"nde herhangi bir olay yaşanmaması için 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeği de kutlama boyunca alan çevresinde hazır bulunacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fetih şölenine katılmak için vatandaşlar karadan ve denizden Yenikapı'ya gelmeye başladı. Yenikapı gösteri alanına girişte 3 ayrı arama noktası oluşturuldu. Marmaray'dan çıkan vatandaşlar sahil yoluna güvenlik bariyerleri arasında yürüyerek geliyor. Deniz yoluyla, teknelerle gelenler de sahilde oluşturulan koridordan alana alınıyor.

SİVİL UÇUŞLAR YAPILMAYACAK
Görevli 5 helikopterden ikisi sürekli olarak miting alanının üzerinde devriye uçuşu yapacak. Biri Skorsky olmak üzere 3 yedek helikopter de herhangi bir olaya karşı hazır bekletilecek. Şölen boyunca Yenikapı miting alanının üzerinde sivil uçuşlara kapalı olacak.

38 İLÇEDEN 5 BİN OTOBÜS
İstanbul'un 21 ilçesindeki 26 iskeleden 146 vapur, şölene katılmak isteyen vatandaşları Yenikapı İskelesi'ne götürüyor. 38 ilçeden de 5 bin 5 otobüsle vatandaşlar miting alanına taşınıyor.

OKÇULAR TEKKESİ SAHNE ALDI
Fetih kutlamaları saat 17:00'de başlaması planlanırken, dünyanın ilk spor kulübü anonsuyla saat 16:00'da okçular tekkesi üyeleri sahneye çağırıldı. Kulüp sporcuları gösteri atışları yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAYI BANDO TAKIMI DA SAHNEDE
Okçular tekkesinin ardından Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı bando takımına bağlı askerler sahneye çıktı.