İSTANBUL Valisi Vasip Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 30 Mayıs Cumartesi günü Fetih Şöleninin yapılacağı Yenikapı'daki miting alanında inceleme yaptı; hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Akşam saatlerinde şölenin yapılacağı alana gelen Vali Vasip Şahin ile Kadir Topbaş'a bir yetkili tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi. Çalışmaların, Fetih Şöleni'nin yapılacağı günden bir gün önce tamamlanacağı belirtilirken, Topbaş ile Şahin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şölende neler yapılacağını anlatan Topbaş, “Daha önce Haliç'te yaptığımız kutlamaları bu yıl Valiliğimizle birlikte organize ediyoruz. Burada teknik ekipler çalışıyoruz. Sayın Valimiz ile bir görelim istedik. Vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip, huzurlu bir şekilde bu coşkuyu paylaştıkları kardeşlik ortamı olsun istedik.." dedi.

Vali Vasip Şahin de, “Fetih yıldönümünü daha geniş bir şenlik havası içinde kutlamak istedik. Bu yıl Valilik olarak biz de kutlama programına dahil olduk. Ve istedik ki, fethin anlamına yakışır bir şekilde güzel bir kutlama yapalım. İnşallah bütün İstanbullular, vatandaşlarımız çok güzel bir kutlama şöleni izleyecekler. Bu kutlama ile ilgili kutlama komitesi oluşturduk. Komitede alınan kararlar doğrultusunda gerekli davetler yapılmıştır. Bu davetler, devlet protokolünün tamamına... Bunların içerisinde siyasi, askeri bütün kademelerden protokol vardır.." diye konuştu.

Vali Şahin ile Topbaş, çalışmaların yapıldığı alanda bir süre inceleme yaptıktan sonra ayrıldı.