Arzu KAYA - Özgür ARSLAN - Erhan TEKTEN/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Beylerbeyi Sarayı'nda gerçekleşen yemeğe Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan saat 13.30 sıralarında geldi.
Erdoğan'ın ardından yaklaşık yarım saat sonra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden saraya ulaştı. Biden'i Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın karşıladı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da katıldığı yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.

ABD ‘Lİ GAZETECİLER ARAMA NOKTASINA GÖTÜRÜLDÜ
Öte yandan Amerikalı heyetle beraber araçlarla içeriye giren Amerikalı gazeteciler arama noktasından geçmedikleri gerekçesiyle uyarıldı. ABD'li gazeteciler saray girişindeki arama noktasına geri götürüldü.

TARABYA'DA YOĞUN ÖNLEMLER
Bu arada Biden'in katıldığı 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin yapıldığı Grand Tarabya Oteli ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tarabya Otelinin önünde deniz polisi botları ve Sahil Güvenlik gemisi yer alırken, kapıda da çok sayıda çevik kuvvet hazır bekletildi. Keskin nişancılar otelin çatısında konuşlandırıldı. ABD'li güvenlik görevlileri ve sivil polisler otel ve çevresinde adeta kuş uçurtmadı. Toplantının ardından Biden'in çıkışına yakın güvenlik önlemeleri arttırıldı. Biden'in aracıyla çıkışının hemen öncesinde bir polis helikopteri havadan kontrol uçuşu gerçekleştirildi. Biden'in konvoyunun çıkışı sırasında Trabya Oteli'nin önündeki yol çift yönlü olarak kesildi.