Ahmet ACAR/ KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yerleşik yabancılar için açılan Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor. 128 saat süren kursta Türkçe pratik konuşma derslerinin yanı sıra Türkçe şarkılar ve atasözleri öğretiliyor.
Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2 bin 500 yerleşik yabancının yaşadığı ilçede 2007 yılında Türkçe dersleri vermeye başladı. İngiltere, Hollanda, İtalya, Amerika, Kanada, Rusya gibi 15 farklı ülkenin vatandaşlarının Türk komşuları ile ilişkilerini geliştirmek, örf ve adetleriyle ilgili bilgilendirmek için 8 yıldır süren kursa ilgi her geçen gün arttı. Ekim ayında başlayan kurslar, Haziran ayına kadar devam ediyor. Toplam 128 saat olan kurs, haftanın bir günü 5 saat sürüyor. Bu yılki 1'inci kademe kursuna 21, 2'nci kademe kursa 20, 3'üncü kademe kursa ise 20 yabancının katıldığını belirten Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, "Onların hepsi bizden biri oldu. Onların yaşamını kolaylaştırmak, kaynaşmak, sosyal ve kültürel hayatta uyumlarını sağlamak için Türkçe kursları düzenliyoruz. 'Yeni Kaşlılar' diye adlandırdığımız yabancı konuklarımız artık Kaşlı oldular. Onlarda biz gibi düşünüyorlar, biz gibi yaşıyorlar" diye konuştu.
Kursta pratik Türkçe konuşma derslerinin yanı sıra Türkçe şarkılar ve atasözlerinin öğretildiğini belirten Öztürk, "Kursları Fahri Taşkıran, Mehmet Selçuk ve Aytaş Özçelik veriyor. Kursiyerlere gündelik yaşamdan karşılıklı diyaloglar yaptırılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 500 yabancı kursumuzdan mezun oldu" dedi.
Kursiyerlerden Kanadalı Heather Ireland, "Kaş'a bu yıl geldim. Kaş'ta mutlu yaşamak için Türkçe öğreniyorum" dedi.
Hollandalı Slyvana Pirins ise "Eşim Türk. Bir yıl önce Kaş'a geldim. Kaş'ta Türkçe öğreniyorum. Kaş'ı çok seviyorum" diye konuştu.
Türkçe'yi akıcı olarak konuşan Danielle Verbakel, "Hollandalıyım. Eşimle 7.5 yıldır Kaş'ta yaşıyorum. İki çocuğumuz var. Onlar okula gidiyorlar. Çok mutluyuz. Kaş'ı ve insanlarını çok seviyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI