CANİKLİ: ORDU-GİRESUN HAVALİMANI MART 2015'TE AÇILACAK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun'dan karayoluyla Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ne geçerek, inşaat yapımı süren Ordu- Giresun Havalimanı'nı inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili brifing alan Bakan Canikli, ardından açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında Ordu- Giresun Havalimanı projesinin yer aldığını belirten Bakan Canikli, "Burada çalışmalar devam ediyor. Hem Giresun hem Ordu'nun sınırları içine giren bir proje. Görsellik itibariyle bura ışıklarıyla görsel bir şölene döndürülebilecek bir konumuda var. Onunla ilgili de çalışmaları sürdüreceğiz. Görsel açısından da dünyanın sayılı pojelerinden olacak. Tamamlandıktan kısa bir süre sonra iki ilimizin ekonomisine, sosyal hayatına çok büyük katkılar sağlayacak. Buranın geleceği değişecek. Yurt içi ve yurt dışından turistler açısından buraların görülebilmesi için bu yatırımın yapılması gerekiyordu. Proje en geç Mart 2015'te bitecek. Görüşmelerimiz devam ediyor. Öne çekmeye çalışacağız" dedi.
Ordu- Giresun Havalimanı yatırımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 2010 yılında verdiği bir talimatla start aldığını da söyleyen Canikli, "Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza Ordu ve Giresun'a verdiği önemin bir yansıması olarakta bu yatırım nedeniyle Ordulular ve Giresunlular olarak hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu yatırım Ordu ve Giresunluları mutlu ediyor. Bu teşekkürü kesinlikle sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz hak ediyor" diye konuştu.
Bakan Nurettin Canikli, daha sonra beraberindeki Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Havalisi Hasan Karahan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, milletvekilleri ve bürokratlarla havalimanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Canikli incelemesinin ardından karayoluyla Giresun'a döndü.

FOTOĞRAFLI