KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin dünyada ABD'den sonra en çok dizi film satan 2'nci ülke olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş Uluslararası 3'üncü Kitap ve Kültür ve Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılan fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç, şiir ve edebiyatın başkenti olduklarını ve bunu da gururla söylediklerini belirtti. Erkoç, Kahramanmaraş'ın bu yönünü resmileştirmek için UNESCO nezdinde girişimlerde bulunduklarını da belirterek, "Şehrimizi inşallah UNESCO'nun edebiyat şehirleri listesine ekletmek için yoğun gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
PAŞAYEVA: TÜRKİYE, TÜRK MÜSLÜMANLARIN KALESİ
Törene katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da iki ülke insanın kardeş olduğunu kaydetti. 'Tek millet 2 devlet' sözünü benimsediklerini ve Türkiye'nin bölgede güçlenmesi gerektiğini ifade eden Paşayeva şunları söyledi:
"Türkiye'miz daha da güçlensin. Çünkü Türkiye'nin gücü tüm Türk Müslüman dünyasının gücüdür. Bugün aslında bu bölgede Türkiye üzerinde oynanan oyunlar da bu nedenledir. Çünkü Türk Müslüman dünyasının en önemli kalesi Türkiye zayıflarsa, çökerse Ortadoğu'da ne istiyorlarsa çizebilir, istediği oyunları oynayabilirler. İnşallah bizim milletimiz hem Türkiye içindeki hem de Türkiye dışındaki Azerbaycan'dan başlayarak tüm kardeşlerimiz de sizinle beraber bu oyunları bozacağız. Bu bölgede milletimizin hakkını alacağız."
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kırgızistan Dışişleri Eski Bakanı Askar Aytmatov, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile fuarın onur konukları şair Osman Sarı ile Yazar İsmail Kıllıoğlu'nun da konuşma yapmasının ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı yapıldı.
Stantları dolaşan ve soruları yanıtlayan Kültür Bakan Yardımcısı Yayman, fuara Hindistan'da düzenlenen Mumbai Film Festivali'nden geldiğini söyledi. Türkiye'nin festivalde onur konuğu olduğunu belirten Yayman, "Size müjdeli bir haber vereyim. Türkiye, dünyada ABD'den sonra en çok dizi film satan 2'inci ülke. Bizim kültürümüzün tanıtılması, ananelerimizin, örfümüzün tanıtılması ve ses bayrağımız Türkçe'nin dünyada öğrenilmesi bakımından çok çok önemli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI