BOLU'da Abant Tabiat Parkı yakınında bulunan yaylada çıkan yangında 4 ev yanarken, köylüler ellerinde hortumlarla alevleri söndürmek için seferber oldu. Yangının ormana sıçraması engellenirken, 4 ev ve 4 ahır kül oldu.

Yangın, saat 19.15 sıralarında Abant Tabiat Parkı'nın hemen yanında bulunan Yeniyurt Yaylası'nda meydana geldi. Yaylada yan yana bulunan ahşap evlerde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ahşap olan evlerin kısa sürede tutuşmasının ardından hayvancılık yapmak için yaylada bulunan vatandaşlar itfaiyeden yardım istediler. 10 metreyi bulan alevler yaylada bulunan vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Evlerinin yandığını öğrenen vatandaşlar yaylaya akın ederken gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Alevlere ellerinde hortumlarla müdahale etmek isteyen vatandaşların çabası yetersiz kaldı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye aracı olay yerine ulaştığında müdahaleye başlarken, takviye ekipler istenildi. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra yangının ormana sıçrama ihtimali nedeniyle de Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler bölgeye sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederken, köylüler de endişeyle yanan evleri izlediler.

Köy yollarının kötü olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin bölgeye geç ulaşabildiğini söyleyen köylüler, "Yangın bir evden başladı ama kısa sürede yayıldı. Yollarımız berbat durumda ve itfaiye araçları bile gelemediler. 4 ev yanarak kül oldu. Yangının niye çıktığını da bilmiyoruz. Geldiğimizde alev alev yanıyordu" dediler. Yangında Sabri Ayvaz, Cemalettin Ayvaz, Mustafa Ayvaz ve Zeynel Kazan'a ait 4 ev ve 4 ahır yanarak kül oldu. Yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı.