Mehmet CANDAN/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın yeni maskotu yavru fil 'Deniz' sağlıklı bir şekilde büyüyor. 1.5 ay önce 102 kilogram ağırlığında dünyaya gelen sevimli yavru, günde 1 kilonun üzerinde alarak 156 kilograma ulaştı. Yavru fil, tartım sırasında yaptığı yaramazlıklarla bakıcılarına zor anlar yaşatıyor.
Türkiye'de doğan ilk fil İzmir'in ardından geçen ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda aynı heyecanı tekrar yaşatarak dünyaya gelen 'Deniz', parkın maskotu haline geldi. Bakıcılarının adeta üzerine titrediği sevimli fil, düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. Geçen 13 Ekim'de 102 kilogram ağırlığında dünyaya gelen minik yavru fil, sağlıklı bir şekilde gelişim sürecine devam ediyor. Sadece annesi Begümcan'ın sütüyle beslenen sevimli yavru, günde 1 kilogramın üstünde alarak 156 kilogram ağırlığa ulaştı. Minik yavrunun tartılma sürecinde yaptığı yaramazlıklar ise renkli görüntüler oluşturuyor. Adeta köşe kapmaca oynayarak bakıcılarına zor anlar yaşatan Deniz, uzun bir maratonun ardından tartıya çıkmaya ikna oluyor.
Doğal Yaşam Parkı'nın fil ailesinin yeni üyesi, kısa sürede ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Özellikle çocuk ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan minik yavru, sevimliliğiyle ablası İzmir'in bebekliğini aratmıyor. Sağlık tedbiri nedeniyle günde 1 saat açık alana çıkarılan Deniz, bu anlarda yaptığı sevimli hareketlerle ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Deniz'in doğumuyla birlikte 'abla' sorumluluğu üstlenen ve hareketlerinde olgunlaşma gözlenen İzmir ise kardeşini açık alanda bir an olsun yalnız bırakmıyor ve bakımında annesi Begümcan'a yardımcı oluyor.

FOTOĞRAFLI