Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, () - ANTALYA'da Ahıska Türkü 11 yaşındaki Cihangir Aslan, kas erimesi nedeniyle 14 kiloya kadar düştü. Konuşamayan Cihangir'in yüzünde gülümsemeyse eksik olmuyor.
Kırgızistan'da yaşarken kas erimesi teşhisi konulan Cihangir Aslan'ın ailesi, diğer iki çocuğu Nergis ve Alican ile birlikte Bursa'ya geldi. Burada birçok hastaneyi gezen aile, Ankara ve Isparta'da da çocuklarına deva aradı. Anne 30 yaşındaki Zülfiye Aslan, 8 kiloya kadar düşen oğlunun sağlığına kavuşması için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Uzun süre burada tedavi olan Cihangir Aslan'ın nefes almakta zorluk çekmesi üzerine soluk borusunda delik açıldı. Doktorlar, bu hastalığın tedavisinin henüz mümkün olmadığını belirterek Cihangir Aslan'ı taburcu etti.
OĞLUNU YALNIZ BIRAKAMIYOR
Zülfiye Aslan, Antalya'da bir arkadaşının evinde Cihangir ile yaşam mücadelesi veriyor. Arkadaşının yemek ihtiyacını da karşıladığını belirten Zülfiye Aslan, oğlunun nefesini sürekli kontrol etmesi gerektiğini belirterek, 5 dakika yanından ayrılamadığını, bundan dolayı çalışmasının mümkün olmadığını aktardı. Soluk borusu açılmadan önce oğlunu dışarıya çıkararak gezdirdiğini ifade eden Aslan, “Oğlum artık makineye bağlı kaldı, yataktan çıkamıyor. Benim de hayatım ona bağlı. Çalışamıyorum, komşular yardımcı oluyor. Oğlumu mama ile besliyorum" dedi. Bursa'da oturan baba Adem Aslan'ın diğer iki çocuğuna iyi baktığını belirten Zülfiye Aslan, “Çocuğum makineye bağlı kalmasın ben her şeye razıyım" dedi.
CİHANGİR'İN YÜZÜNDE GÜLÜMSEME EKSİK OLMUYOR
Oğlunun hastalığına rağmen gülmeye devam ettiğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:
“Oğluma 'Yaşamak istiyor musun' diye soruyorum, eliyle 'evet' diyor. Bu çocuğa bakamayacağımı söylüyorlar. Ben kimseye veremem yavrumu, anne yüreği kimseye vermez. Çalışamam ben artık çünkü 5 dakikada bir kontrol etmem gerekiyor. Bizi hastaneden taburcu ettiler ama benim gideceğim yer yok. Devlet yetkilileri gelip çocuğu bakım evine alabileceklerini söyledi. Ben kabul edemem. Burada yaşayan arkadaşım bana bir oda verdi. Allah ondan razı olsun Cihangir'in masrafı çok fazla, oğlumla bir başımıza kaldık bu dünyada."
Zülfiye Aslan, Bursa'daki çocuklarını da çok özlediğini belirterek, “Diğer çocuklarımla görüştüğümüzde onlar da beni özlediklerini söylüyor. Onlara Cihangir için dua etmelerini söylüyorum. Geri gelmemi çok istiyorlar" dedi.
HASTANEDEKİ ODA ARKADAŞINDAN DESTEK
Makineye bağlı yaşayan Cihangir Aslan için elektriklerin kesilmemesi hayati önem taşıyor. Elektriklerin kesilmesinden korkan Zülfiye Aslan'a, hastanede tanıştığı Enver Küçük yardımcı oldu. Enver Küçük'ün oğlu 15 yaşındaki Furkan da aynı hastalık nedeniyle yatakta yaşam mücadelesi veriyor. TOKİ'nin 1+1 evlerinde oturan ve oğlu için büyük mücadele veren Enver Küçük, bir yandan da Cihangir'in masrafları için çaba gösteriyor. Küçük, çalıştığı hastaneden ödünç aldığı jeneratörü Zülfiye Aslan'a teslim ederken, Cihangir'in bazı ihtiyaçlarını da karşılamak için çaba gösteriyor.

FOTOĞRAFLI