Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması'nda birinciliği elde eden Murat Tüzer'e kupasının yanında bir de ağırlığınca kuru fasulye ödülü verildi.
Çameli'de düzenlenen Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması'na üç ülkeden 40 yamaç paraşütü pilotu katıldı. Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Çameli Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması, 6 gün süren uçuşların ardından final uçuşlarıyla sona erdi. Yaylacık Dağı'nda düzenlenen uçuşlarda 40 kadın ve erkek pilot dereceye girebilmek için yarıştı. Final uçuşlarının ardından Türk Pilot Murat Tüzer birinci olurken, Rus Pilot Daria Krasnova ikinci ve Türk Pilot Hakan Akdere üçüncülüğü elde etti. Festivalde yamaç paraşütçüleri, toplamda 5 bin 500 kilometre mesafe kat etti. Dereceye giren paraşütçülere Paşa Deresi Piknik alanında düzenlenen törende, kupa ve madalyaları verildi.
'ALTIN DEĞERİNDE KURUFASULYE'
Yarışmanın birincisi Murat Tüzer'e, ikincisi Daira Krasnova'ya ve Hakan Akdere'ye kupa ve madalyalarını AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar verdi. Ödül töreninde birinci yarışmacıya sürpriz ödül vereceklerini söyleyen AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede yetiştirilen kurufasulyenin altın değerinde olduğunu, bunun için de birinciye ağırlığı kadar ürün hediye edeceklerini belirtti. Daha sonra Tüzer'in ağırlığı kadar olan 70 kilo kuru fasulye çuvalla hediye edildi. Fasulyeyi alan Murat Tüzel, havaya kaldırarak poz verdi.

FOTOĞRAFLI