BALIKESİR'in tanınmış köftecilerinden 'Meşhur Şamlılı Köfteci Kardeşler'de bugün çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Köfte salonunun hizmet verdiği ahşap bina kullanılamaz hale geldi.
Karesi ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi, Balıkavdan Sokak'ta yaklaşık yarım asırdır hizmet veren Meşhur Şamlılı Köfteci Kardeşler'de bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Tavanda başlayan yangın bir anda ahşap binayı sardı. Köfte salonu sahibi ve çalışanları ile müşteriler kendilerini can havliyle dışarı attı. Esnafın yangını söndürme çabası ve ilk müdahalesi de yetersiz kalınca alevler çatıyı sardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 3 arazözle müdahale ettiği yangında, yetkililerin gelip, elektriği kesmesine kadar geçen süre çalışmaları aksattı. Meraklı vatandaşlar da çalışmaları zorlaştırdı. Vatandaşlar polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Polis ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Yaklaşık 40 dakikada itfaiye yangını kontrol altına alırken, köfte salonu kullanılmaz hale geldi.
İtfaiye yetkilileri, yangının bacadan çıktığını açıklarken, "Yılların biriktirdiği tortular bacada birikmiş. Bu tortular mangaldan çıkan kıvılcımlarla tutuşmuş görünüyor. Bu konudaki araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Hüseyin Kurt ve kardeşlerinin yıllardır işlettikleri Şamlılı Köfteci Kardeşler Balıkesir'le birlikte Türkiye çapında da tanınıyordu. Şamlılı Köfteci en iyi köftecilerden biri olarak gösteriliyordu.

FOTOĞRAF