Murat AYDIN/OLTU (ERZURUM), ()-ERZURUM'un Oltu ilçesine bağlı Sarısaz köyü yakınlarında yaralı vaşağı gören vatandaşlar yardım etmek için çabaladı. Çalılığa giren vaşağı bulunduğu yerden çıkarmak isteyen vatandaşlar, hayvanın saldırıları sonucu zor anlar yaşadı. Vaşak, veterinere götürülerek tedaviye alındı.
Havanın güzel olmasını fırsat bilerek bölgeye dolaşmaya giden bir grup arkadaş yaralı halde bir vaşak buldu. Vaşağı yakalamak için büyük bir mücadele veren gruba, orman muhafaza memurları da yardım etti. Kargaların panik halinde vaşağın bulunduğu yere inip kalkması ile hayvanı fark ettiklerini söyleyen Necati Öztaş, "Hava çok güzeldi. Bir grup arkadaş köyün çevresinde yürüyorduk. Kargalar vaşağın bulunduğu yere çığlıklar atarak inip kalkıyordu. Sanki bize birşey göstermek istiyorlardı. Gidip baktığımızda yaralı bir vaşak vardı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdik. Onlarla birlikte vaşağı güçlükle de olsa yakalayıp veterinere götürdük. Umarız kısa sürede iyileşir ve yeniden doğaya döner" dedi.
Yaralı vaşağın dişi ve 4 yaşlarında olduğunu belirten Milli Parklar Veterineri Veysel Doğan ise, "Vaşağın ön sol pazu kemiğinde kapalı bir kırık tespit ettim. Uzun bir süre aç kalan hayvan aynı zamanda enfeksiyona bağlı olarak solunum güçlüğü yaşıyor. Serum tedavisi uyguladım. Kaptığı enfeksiyondan ötürü durumu ciddi. İlk müdahalenin ardından Erzruum'a gönderdim. Umarım, düzelir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI