Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIZILIRMAK kıyısında bulunan yaralı kızıl şahin, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Kızılırmak Nehri kenarında bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan ve uçamayan şahin, KÜ Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirildi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kumandaş ve ekibi tarafından tedaviye alınan yaralı şahinin çekilen röntgeninde sağ ayağında kırık tespit edildi. Kızıl şahine destekli bandaj yapılarak ilaç tedavisine başlandı.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, hastaneye Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından çok sayıda yaralı yaban hayvanı getirildiğini, bunlardan çoğunun ateşli silahlarla yaralandığını dile getirdi. Yaban hayvanlarını koruma konusunda halkın daha duyarlı ve bilinçli olması gerektiğini belirten Arıkan, hayvanlara zarar vermenin hem vicdani, hem de dini yönden uygun olmadığını kaydetti. Kızıl Şahin, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya bırakılacak.

FOTOĞRAFLI