MANİSA'da, ön bacakları motorlu bir araç altında ezilen bir kedi, büyükşehir belediye ekipleri tarafından hayvan barınağına götürülüp, tedaviye alındı. Kedinin sol bacağının tedaviye cevap vermemesi halinde kesilebileceği belirtildi.

Şehzadeler İlçesi, Kazım Karabekir Mahallesi'nde, muhtarlık binasının karşısındaki durakta minibüs bekleyen müzisyen Nizam Akar, bir kedi sesi duydu. Sevmek için yaklaştığı kedinin ön iki bacağının yaralı olduğunu fark eden Akar, durumu Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaralı hayvanı alarak hayvan barınağına götürdü. Bir aracın altında kalarak bacakları ezildiği sanılan kedi tedaviye alındı. Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, özellik sol bacağı üzerinde deri kalmamış olan kedinin bu bacağının kesilebileceğini belirtti.

Yaralı kediyi bulup, tedavisinin yapılmasını sağlayan Nizam Akar, "Kediyi o halde görünce dayanamayıp, belediyeyi aradım. İnşallah tedaviye yanıt verir, kurtulur" dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)