ANKARA'nın Polatlı İlçesi yakınlarında jandarma ekiplerince yönünü kaybetmiş dişi kızıl geyik buldu. Bir aracın çarptığı geyik, yetkililerin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bulunan yaralı bir şahin ise tedavi altına alındı.
Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Polatlı jandarması, ilçenin 3 kilometre kuzeyinde bulunan Basri Mahallesi arazisinde Polatlı- Ayaş karayoluna yakın bölgede bir geyik buldu. Yürümekte güçlük çeken dişi kızıl geyiğe bir aracın çarptığı belirtildi. Yaralı geyiğe Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından müdahale edildi. Ancak geyeğin iç kanamadan dolayı öldüğü belirtildi.
Yetkililer, dişi kızıl geyiğin Nallıhan, Beypazarı hattındaki doğal ortamda yaşadığını ve yönünü şaşırmış olabileceğini söyledi. Geyiğin arka ayaklarının felç şeklinde olduğu ve yürümekte güçlük çektiğini belirten yetkililer, ölüm nedenini iç kanama olarak tahmin ettiklerini söyledi.
KIZIL ŞAHİNE TEDAVİ
Polatlı kırlasında yine yaralı bir Kızıl Şahin bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Polatlı Şefliği yetkilileri, Kızıl Şahin'e hemen gerekli tıbbi müdahaleyi yapıp tedavi etti. Kızıl Şahin'e ciğer ve etle besleyen ekipler, iyileştikten sonra ise doğaya bırakılacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI