Erol AKKIR / ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde yanık tedavisi gören 5 yaşındaki Serkan Akbaş ve 12 yaşındaki Firdevs Tatar için sosyal medyada açılan kampanya sonrasında hayırseverler harekete geçti.
Hakkari Yüksekova'daki evlerinde 4 yıl önce elektrik aksamındaki kısa devre sonucu çıkan yangında 15 yaşındaki ablasını kaybeden ve vücudunun büyük bölümü yanan Serkan Akbaş, hastanede tedaviye alındı. Yüzü tamamen, elleri bilek hizasına kadar yanan minik Serkan, acı olay sonrasında 35 kez ameliyat oldu. Babası Şırnak'ta köy korucusu olan Firdevs Tatar'ın ailesiyle oturduğu ev, henüz 9 aylıkken teröristler tarafından yakıldı. 7 çocuklu ailenin beşinci çocuğu olan Firdevs'in vücudunun büyük bölümü yangında yandı.
Serkan Akbaş ve Firdevs Tatar, yüz ve uzuvlarındaki yanıklar nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Servisi'nde tedavi görüyor. AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından tedavisi yapılan Serkan ve Firdevs'i çok zor bir tedavi sürecinin beklediği belirtildi. Doç. Dr. Özkan, "Zorlu bir süreç geçiren hastalarımızın tedavilerine başladık. Yapılabilecek ne varsa yapma gayretimiz sürüyor. Ancak daha bir dizi operasyon görmeleri halinde acılarının dindirilmesi sağlanıp sonrasında yapabileceklerimizi değerlendiriyoruz" diye konuştu.
2 çocuk için sosyal medyada başlatılan yardım kampanyası ise çığ gibi büyüyor. Bugüne kadar 74 kez ameliyat olan Firdevs Tatar, "Gözümün daha iyi görebilmesi için ameliyat oldum. Doktorlarım başka ameliyatların da yapılacağını söylüyor. Açılan kampanya ile bize yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI