Yusuf ÇINAR / ÇORUM, () - ÇORUM'un Bayat İlçesi’ne bağlı Çukuröz Köyü'nde 10 gün önce çıkan yangında 5 çeyrek, 1 de yarım altınını kaybeden 24 yaşındaki Ayfer Ceylan'a, kaymakamlığın girişimleri sonucu hayırseverlerden toplanan 15 altın verildi.
Çorum'un Bayat İlçesi'ne yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Çukuröz Köyü'nde 10 gün önce çıkan, 28 evin kullanılamaz hale geldiği, bir evin de hasar gördüğü yangında Ayfer Ceylan'ın 5 çeyrek 1 de yarım altını enkaz altında kayboldu.
Bir öğrenci yurdunda usta öğreticilik yapan Ayfer Ceylan'ın, yardımına kaymakamlık yetişti. Zonguldaklı hayırsever bir işadamı, Bayat Kaymakamı İdris Akça’yı telefonla arayıp Ayfer Ceylan’ın kül yığınlarının arasında kalan altınlarının yerine yenisini göndermek istediğini söyledi. Bayat Kaymakamlığı'na ulaştırılan 5 çeyrek bir de yarım altın, bugün genç kıza İlçe Kaymakamı İdris Akça tarafından verildi. Ayrıca Ceylan'a hayırseverler tarafından da 9 çeyrek altın gönderildi. Kaybettiği 6 altına karşılık 15 altını olan Ayfer Ceylan, yaşadıklarını karşısında çok duygulandığını belirterek, "Allah herkesten razı olsun" dedi. Ayfer Ceylan'ın annesi Emine Ceylan da, Kaymakam İdris Akça'ya teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI