DENİZLİ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Gelişmekte Olan Spor Federasyonu'nun organizasyonunda başlayan ve hava koşulları nedeniyle ara verilen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süper Final yarışları, 6 günlük aranın ardından yeniden başladı.
Geçen 25 Eylül tarihinde başlayan Dünya Kupası Süper Final yarışlarında, şiddetli rüzgar ve yağışlı hava pilotların uçuşuna engel olmuştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde 26 ülkeden 130 sporcuyu buluşturan organizasyonda uçuşlar 30 Eylül itibariyle Çameli Yaylacık'tan yeniden başladı. 5 Ekim'de Dünya Kupası'nın sahibini bulacağı yarışlarda, pilotlar Pamukkale Dinamittepe Mevkii'nden hareket ederek 45 kilometre uzunluğundaki mesafeyi en iyi dereceyle bitirmek için mücadele etti. Yarış Koordinatörü Semih Sayır, rüzgar nedeniyle ertelenen uçuşların aralıksız süreceğini söyleyerek Organizasyon Komitesi'nin uçuşların Pamukkale Çökelez Dağı ile Dinamit Tepe Mevkii'ndeki pistlerde yapılmasına karar verdiğini açıkladı.
Farklı kategorilerde yapılan yarışlar 5 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. Şampiyonada Dünya ve Avrupa Şampiyonu Çek Pilot Petra Slivova, İtalyan Pilot Nicole Fedele, Dünya Kupası Şampiyonu İspanyol Pilot Felix Rodriguez Fernandez'in de aralarında olduğu ünlü pilotlar yer alıyor. Denizli'de gösterilen ilgi ve ev sahipliğinden memnun olduklarını söyleyen organizasyon yetkilileri; Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin pist alanının modernizasyonu ve sporcuların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

FOTOĞRAFLI